DNA-technieken inzetten voor ecologisch onderzoek.

Datura Molecular Solutions BV is een ambitieuze start-up die in 2013 is opgericht. Datura is een onderzoeksbureau dat DNA onderzoek toepast om de effectiviteit en efficiƫntie van ecologische monitoring te vergroten.

Datura werkt voor alle partijen die te maken hebben met monitoring van soorten of soortgroepen als natuurbeheerders, ecologisch adviesbureaus, ingenieursbureaus en (semi-)overheden. Datura heeft de ambitie om uit te groeien tot een expertise centrum dat DNA onderzoek aanbiedt met toepassingen in de ecologie en monitoring van biodiversiteit.

Datura maakt gebruik van de laboratorium faciliteiten van Naturalis Biodiversity Center en Universiteit Leiden op het Bio Science Park in Leiden.

Kijk voor meer informatie op www.datura.nl

Laatste nieuws

icon

Datura Molecular Solutions gaat verhuizen!

15 March 2019

Datura gaat verhuizen Van een omgeving met voornamelijk farmaceutische bedrijven naar een omgeving waar het overgrote deel van de ecologie wereld zich bevindt! Gezien Datura Molecular Solutions tot nu toe altijd gebruik maakte van de faciliteiten van Naturalis Biodiversity Center werden wij wat geremd in …