Missie

De Terogroep werkt als netwerk van groene organisaties en professionals aan een ecologisch waardevollere, natuurlijkere en mooiere leefomgeving.

Visie

Alle organisaties en collega’s binnen het netwerk van de Terogroep dragen vanuit eigen identiteit, expertise en vakgebied op hun manier bij aan een ecologisch waardevollere natuur en leefomgeving.

De medewerkers van de aangesloten organisaties dragen eigenaarschap voor hun werk en benutten de diversiteit en kwaliteiten van collega’s (zowel binnen de eigen organisatie als het netwerk van de Terogroep) en opdrachtgevers om te werken aan resultaat voor de opdrachtgever.

Als Terogroep werken we volgens het model van gespreid leiderschap. Als metafoor voor gespreid leiderschap gebruiken we een vlucht spreeuwen. We vliegen samen in een zwerm, zonder hiërarchie of centrale aansturing, maar wel allemaal dezelfde kant op zonder met elkaar in botsing te komen.

Wilt u meer weten over gespreid leiderschap en onze visie op organiseren? Lees dan het boekje Organiseren als Spreeuwen’.